Världskongress i Singapore för smärta i bäcken och ländrygg.

Världskongress i Singapore för smärta i bäcken och ländrygg.

Världskongress i Singapore.

Den 9:e världskongressen för smärta i bäcken och ländrygg var denna gång i Singapore. Sverige hade 14 naprapater på plats och 4 av dessa höll föredrag. Själva kongressen är öppen för alla som jobbar med bäcken och ländryggssmärta och uppskattningsvis skulle jag gissa att 700 personer var där.
Vilka deltar då på dessa kongresser?
Det är läkare, ortopeder, forskare, naprapater, fysioterapeuter, kiropraktorer, kirurger, osteopater och förmodligen några fler discipliner.

Du kan innan kongressen börjar ansöka om att få sätta upp en ”poster” och blir den godkänd hamnar den i utställningsområdet. Det var många som hade fått sina ”posters” uppsatta och en del intressant läsning. Det fanns även utställare som ville ha uppmärksamhet från oss alla.

Vilka nyheter var då mest spännande på världskongressen?

Danmark har en duktig kvinnlig forskare som heter Hanne Albert. Hon forskar inom området ”bakterier inne i disken vid diskbråck”.

Hur bakterier tar sig in i disken via blodbanan.

Hur bakterier tar sig in i disken via blodbanan.

När du borstar dina tänder och det finns bakterier i munnen kan dessa transporteras via blodbanan till en disk i ryggen. Det är det du ser på bilden. Personerna som ingick i studien och hade bakterier i disken fick antibiotika och djupgående laser. Resultatet blev snabbare läkning än kontrollgruppen. Man tror att detta kan vara en av orsakerna till att en del diskbråck aldrig blir helt bra.

Inga kommentarer än.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.