Erbjud din personal avdragsgill naprapat behandling?

Kanske är det en nyhet för dig som arbetsgivare eller anställd om att du kan erbjuda avdragsgill naprapat behandling. Det handlar om att få rätt behandling snabbt och vad är det då som gäller?

När du får smärta i ryggen, nacken eller axeln/skulderbladet är det bra att inte vänta för länge utan att uppsöka hjälp. Ju längre du väntar desto större är risken att du drar på dig ”kompensationsbevär”. Kroppen är en smart maskin och när något inte fungerar optimalt så väljer kroppen att koppla på andra muskler. Dessa muskler är kanske inte är alltför bra ”designade” att klara av det jobbet. Det som händer är att du får mer besvär på fler ställen och till slut blir motivationen hög att söka hjälp.

Svenska Naprapat Förbundet har jobbat fram ett material med bilder och filmer. Detta för att tydliggöra vad som gäller för dig och din arbetsgivare.

Första14 syftar på de första 14 sjukskrivnings dagarna. Under dessa dagar ansvarar arbetsgivaren för din sjukpenning samtidigt som du får ut mindre i lön. Smärta och besvär från rygg, leder och muskler är vanliga orsaker till sjukskrivning. När det gäller dessa typer av besvär så är Sveriges Naprapater experter.

Vill du läsa mer om vad som gäller så uppdatera dig på hemsidan som Svenska Naprapat Förbundet har tagit fram: https://första14.se

Mycket vanlig orsak till sjukskrivning.

Sjukdomar och besvär från rygg, leder och muskler drabbar nästan alla människor. Faktum är att 8 av 10 någon gång drabbas av ryggsmärta. Dessa besvär tillsammans med psykisk ohälsa kostar samhället och dig som arbetsgivare, allra mest. Utöver det individuella lidandet och lönebortfallet för den som drabbas, är du som arbetsgivare ansvarig för sjuklönen under de första 14 dagarna. Det handlar dessutom om produktionsbortfall och eventuella kostnader för vikarier.

Naprapatbehandling är skattefritt och avdragsgillt.

Det finns flera bra sätt du kan använda dig av för att anlita en naprapat för dina anställda. Som arbetsgivare kan du själv göra bedömningen att en medarbetare är i behov av behandling för att endera komma tillbaka till arbete snabbt eller för att förbygga återfall. Gör du den bedömningen är behandlingen avdragsgill för företaget och skattefri för den anställde – det är en smart investering!

Inga kommentarer än.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.