Stå upp och jobba

Stå upp och jobba.

Stå upp och jobba.

Även en Naprapat kan stå upp när det är journalskrivning på gång. Jag använder min behandlingsbänk.

När mina patienter kommer till mig frågar jag oftast om de står upp och jobbar eller sitter ned. De flesta sitter ned fast de har ett höj- och sänkbart skrivbord.

Flera forskningsrapporter som har kommit de senaste åren talar för att det inte räcker med att träna 1–3 timmar per vecka och sedan vara nöjd med det. Om du sitter på jobbet kan du inte kompensera med bara 1–3 träningspass. Kroppen är byggd för att röra sig och mår bäst då.
De patienter som går till mig och är aktiva i sin vardag (jobbar i sin trädgård, tar trappan, går ärenden, går/cyklar till jobbet mm) är betydligt starkare i sina ben och rumpmuskler.

John Buckley from the department of clinical sciences and nutrition at Chester University säger att om du står upp i 3 timmar 5 dagar i veckan så går din puls upp 10 slag per minut. Om vi ska omvandla detta till förbränning och kalorier så blir det 10 Marathonlopp per år. Bara genom att stå upp i 3 timmar, det du!

Så vad väntar du på? Höj upp bordet på jobbet innan du går hem så börjar du nästa dag med att stå upp till lunch och vips ligger du på plus.

Inga kommentarer än.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.