Skanlab 25 gör ditt ben till en kakelugn

naprapat Camilla Westling med Skanlab25

Som ett komplement till min manuella behandling har jag en maskin som heter Skanlab 25 Bodywave®. Den ger helt fantastiska resultat på till exempel diskproblem, knäproblem, hälsenesmärta, musarm, höftsmärta, löparknä, eller att bara mjuka upp muskulaturen utan att du som patient känner någon smärta.

Skanlab 25 Bodywave skapar en optimal, lokal och djup värme som omedelbart ökar den lokala cirkulationen, lindrar smärtan, förbättrar vävnadens elasticitet och därmed förbättrar rörligheten.

När jag jobbar med maskinen kommer du att känna en värmeökning. Detta leder till smärtreduktion och ökad elasticitet i vävnaden. Behandlingstiden beror på vävnadsdjupet och är i genomsnitt 4–8 minuter lång.

Benet (exempelvis underarmsbenet) som är mellan elektroderna fungerar som en kakelugn och värmen stannar kvar i behandlingsområdet (temperaturökning i vävnaden är 1,2–1,6°C) minst 45 minuter efter avklarad behandling.

När Skanlab fungerar som bäst

Jag tycker att Skanlab fungerar bäst på ländryggsbesvär och akuta ryggskott. Vanligtvis behandlar jag i 7 minuter runt det område som är mest smärtsamt och kompletterar med muskel och ledbehandling. Mina återkommande kunder brukar vid nästa besök peka på maskinen och säga:

Den där vill jag att du använder idag igen.

Skanlab 25 Bodywave® är en behandlingsapparat som utvecklades 1988 i Norge och som baseras på kondensatorfältmetoden. Apparaten skapar ett högfrekvent växelströmsfält på 1,0 Mhz (långvågsdiatermi), i vilket patienten är en del av kondensatorn under behandlingen.

Vill du veta mer? Passa på och fråga när du kommer på behandling.

Ämnen: , ,

Inga kommentarer än.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.