De fyra kroppstyperna del 3 av 4

Supra

Personlighetsdrag
En Supra-människa har en mycket kraftfull personlighet och är ofta ledare. Supra-typer tänker logiskt och är oftast mycket väl förberedda inför sina uppgifter. För övrigt säger de lite och tänker mycket. De har bra minne och anser ofta att de har rätt, vilket de oftast också har. De blir kanske politiker eller någon form av chef eller ledare. En Supra som är i form och har sin värld under kontroll förmår mycket och är mycket driftig. De har lätt för att uppfatta situationer och lyckas oftast i det de gör. De har inte lätt att ta emot hjälp, men glömmer aldrig den hjälp de får.

Kroppsform

Av alla kroppstyper har Supra störst behov av att lära sig leva i balans och det är funktionen hos binjurarna som är avgörande för detta. Binjurarna kontrollerar kroppens uppbyggnad av energi, stimulerar aptiten, uppbyggnad av muskler och fett samt hanteringen av stress. De håller med andra ord kroppen i balans. På grund av att binjurarna ger styrka ser denna kroppstyp stark ut. En Supra har starka ben och bär den största vikten på överkroppen. Supra-kvinnor har i regel stora bröst. Både män och kvinnor tenderar att ha ganska platt stjärt.

När de är överviktiga lagrar de fett i buk, axlar, rygg och ansikte. Om de har celluliter finns dessa på ryggen, överarmar och kring midjan men aldrig på benen. Benen förblir välformade oavsett vikt och ålder. Det är inte bara kroppen som förefaller vara stark, utan Supra-typer vet också vilka de är och vad de vill.

Fysiska problem

Supra-människor får lätt njurbesvär på grund av proteinrik kost. Ofta dricker de för lite. De har en tendens till ledbesvär och ryggvärk. Svamp under tånaglarna, sömnsvårigheter, mask, tandlossning och dåligt immunförsvar är inte främmande för en Supra. Gaser i magen och rapning kan vara ett ständigt problem.

Supra-typer har i regel mycket energi och ingen märker att de är trötta förrän de blir sjuka, inte ens de själva. De har inga problem med energin förrän de stupar! Kroppstypens viktigaste enzym är proteas. Leder de brist på proteas kan de drabbas av njurbesvär eller överbelastas av urinsyra, vilket kan leda till gikt och ödem. De kan stundtals ha svårt att tillgodogöra sig C-och E-vitamin samt kalcium.

Kosten

Supra-typer tycker om mat som stimulerar binjurarna och som är smaklig och fyllig. Kött, ost, salt, kaffe, te och alkohol får med att känna sig mer energiska och kraftfulla. Problemet är att detta stimulerar binjureaktiviteten ytterligare och bidrar till att öka risken för de sjukdomar som de har benägenhet att få. Om de istället skulle aktivera andra körtlar med annat val av mat skulle de notera en förändring i sitt temperament och minska stress.

Denna kroppstyp är perfekt för en vegetarisk eller semivegetarisk kost, där fågel och fisk ingår. Protein är fortfarande en viktig del av kosten. I stället för att äta kött rekommenderas vegetabiliskt protein i form av bönor.

Det krävs en stark vilja för att få en Supra att ge upp den binjurestimulerande kosten och de missbrukar känslan av energi och styrka som den ger dem. Men Supra-männinskor har starka viljor och när de väl bestämt sig uppnår de sina mål.

Komplexa kolhydrater som fullkornsbröd, färska grönsaker och frukt är bra. När Supra-männinskor slutar med mat som stimulerar binjurarna är det ätt hänt att de går över till att äta för mycket socker.

Bättre än att följa suget efter protein, salta produkter, kött, ost och alkohol. Kan man pröva att äta lättyoughurt som mellanmål.

Att sitta ned och vila en stund är inte lätt eftersom de håller ett högt tempo, men ett par minuters avkoppling och ett glas rumstepererat vatten kan göra underverk.

Inga kommentarer än.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.