Har du inte provat laser för artrosproblem är det dags!

Har du artros och önskar du att smärtan i din led snabbt minskar är det laser du ska prova. Att ha artros i ett knä eller höft kan vara rätt plågsamt. Jag har många patienter som kommer till mig och tror själva att det är muskelsmärta som de upplever. Efter många frågor från mig börjar det klarna att det med stor sannolikhet är en begynnande artros.

Är din led svullen, varm och värker?

Om du har artros har du säker någon gång upplevt ett skov. En period där leden är svullen, varm och värker mer än vanligt. För en del kan ett skov vara riktigt besvärligt och det är de patienterna som uppsöker mig. Jag kan vid undersökningen känna svullnaden och värmen runt hela leden i knät (höften går jag på vad du berättar och den minskade rörligheten vid undersökningen). Ett skov kan vara mellan 3-8 veckor och när de patienterna besöker mig och får laser så går svullnaden ned omedelbart samt att inflammationsläkningen skyndas på. Mellan 1-3 behandlingar helst under en och samma vecka gör att läkningsprocessen går betydlig fortare. Bara att det är mer vätska än vanligt i leden ger en sprängkänsla och gör det svårt att böja leden.

Artosskola digitalt

Många patienter tycker att diagnosen artros är lite obehaglig, men förloppet när det gäller artros är vanligtvis mellan 20-25 år. Ser du till att börja träna upp till exempel din höft i tid med ”artrosskola” så kommer du kunna leva ett bra liv utan smärta.

Det jag gör med mina patienter när jag misstänker artros är först en undersökning av rörligheten i tex höften. Det är rotation inåt och utåt som är det första tecknet på att artrosen har kommit igång. Patienten kan säga att:
-Numera kan jag inte lägga foten på knät för att ta på mig strumpan.
I min behandling använder jag mig av medicinska laser, men det är även viktigt att börja träna upp leden för en långsiktig plan.
Jag har påbörjat ett samarbete med en digital artrosskola vilket gör att du kan träna var du än är. Du behöver inte åka till en specifik lokal utan all träning sker via mobil, platta eller dator. Efter att jag har anmält dig så blir du kontaktad och har du inte en diagnos redan (eller är osäker om detta är rätt) så kan även de hjälpa dig med det. Sedan får du följa en träningsplan som sträcker sig över några veckor. Det är både uppföljning och kontroll över hur du upplever smärtan och din rörlighet.
Har du frikort inom den traditionella sjukvården är detta gratis. Artrosskolan samarbetar även med flera försäkringsbolag. Har du inget av dessa två så kostar det som en vanlig patientavgift 150 kronor att genomföra hela programmet.

Vad kan du förvänta dig?

Än så länge har mer än 1000 personer genomgått programmet.
85% av patienterna reducerade sin ledsmärta.
96% skulle rekommendera programmet till en vän.

2 kommentarer på “Har du inte provat laser för artrosproblem är det dags!”