Spricka i revben

Vinterns hala väderlek har förmodligen skördat många frakturer.

I januari kom en kvinna i 50-årsåldern till mig som hade halkat och landat med ryggen på en stenkruka. Hon fick direkt svårt att andas och hade hög smärta. Hon uppsökte läkare och de sa att det var ”bara bra”.

När hon inte kunde sova längre än 3–4 timmar per natt på grund av smärtan (smärtstillande hjälpte bara delvis) tyckte hennes son att det var dags att boka en tid hos mig (klok son!!).

Jag undersökte henne och lyssnade vilka symtom hon hade. Svullen runt de 2 sista revbenen höger sida, varm och väldigt öm gjorde att jag ställde diagnosen ”spricka/fraktur” i dessa revben. Det är väldigt svårt att särskilja om det är en spricka eller fraktur, men båda gör oftast lika ont och behandlas inte av läkare. Man får gå hem och självläka.

Vi började med en behandlingsplan som bestod av laser och kinesiotejping. När hon kom tillbaka efter några dagar så hade hon kunnat sova hela natten för första gången på 7 veckor. Denna behandling pågick under en 15-dagarsperiod och det blev totalt 4 behandlingar. Svullnaden och smärtan gick drastiskt ned vid varje behandling och hon kände en ”stickande” smärta när jag körde lasern på revbenen. Patienten var väldigt nöjd med mina behandlingar, roligt!

Jag tycker fortfarande att det är otroligt hur denna laser kan skynda på en läkning så pass fort som den gör.

Inga kommentarer än.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.